Menü Bezárás

Magyarország első új típusú közössége jön létre Alsómocsoládon: a község önkormányzata pályázatot hirdet azoknak, akik jövőjüket egészségesebb környezetben, egy élhető, saját, helyi gazdaságából is gyarapodó kistelepülésen képzelik el. Az otthonteremtésben és a beilleszkedésben az önkormányzat, és egy mentor-csapat is segít.

Egészségesebb környezet, jobb levegő, csend és nyugalom, a természet közelsége – leggyakrabban ezen okok miatt költöznének egyre többen a nagyvárosokból kistelepülésekre. A megélhetési bizonytalanság, a kevés munkahely és az elmagányosodástól való félelem azonban sokakat visszariaszt. Alsómocsolád Jövő-Szövő Programja erre a két problémára egyszerre kíván megoldást nyújtani. A pályázók egy komplex fejlesztési – ezen belül közösségi vállalkozás fejlesztési – folyamatban vehetnek részt, ahol nemcsak megélhetésük megteremtéséhez kapnak segítséget, hanem igazi közösségre is találnak Alsómocsoládon.

Az Alsómocsoládra települni vágyóknak az önkormányzat segít az otthonteremtésben, illetve – igény esetén – az elhelyezkedésben, a mentorokkal közösen pedig a beilleszkedésben, és a kezdeti nehézségek leküzdésében. A nyertes pályázók – vagyis a leendő beköltözők – pedig, miközben megvalósítják álmaikat és terveiket, egyúttal hozzájárulhatnak egy 21. századi élhető, barátságos, a helyi gazdaságából gyarapodó kistelepülés fejlesztéséhez, ahol igazi közösségre lelnek. Pályázni 2019. január 15-ig lehet.

A pódiumbeszélgetésen részt vesz Dicső László, Alsómocsolád polgármestere, valamint a pályázat szakmai hátterét biztosító Vágvölgyi Gusztáv – Pabló és Szép Éva közösségi vállalkozás fejlesztők, illetve számos pályázóval is találkozhatsz majd.

Várunk november 27-én, kedden 17:30-tól a Garay klubban, Budapesten, a Garay tér 9. szám alatti pincehelységben!

A pódiumbeszélgetés facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/324018975057745/