Menü Bezárás

LETELEPEDÉSI KÉZIKÖNYV

Ez a könyv bemutatja azt, hogy 1990 óta mi mindent tettünk meg annak érdekében, hogy kitapossuk a saját magunk ösvényét, mely során egy igazi közösséggé váltunk. Hogy milyen jövőt álmodtunk, milyen eredményeket értünk el, milyen értékeink vannak, hogy hova, mibe várjuk az ide költözőket.

Letelepedési kézikönyv

KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS

Alsómocsolád jelenleg elfogadott jövőképe, küldetése, célrendszere, stratégiája egy több mint negyed évszázados közösségi tervezési folyamat eredménye. Ebben a dokumentumban ennek a folyamatát és eredményeit foglaltuk össze. Maga a közösségi tervezési folyamat legfontosabb eredménye azonban nem ezekben a leírt startégiai dokumentumokban van, hanem sokkal inkább egy mind a mai napig tartó folyamatos tanulási, települési innovációs folyamatban és az ezáltal létrejött település menedzsment kultúrában van.

Közösségi tervezés gyakorlata Alsómocsoládon

MAGUNK KENYERÉN PROGRAM

Alsómocsolád, a Magyarország Dél-Dunántúli Régiójában fekvő, 303 lelket számláló – Európai Falumegújítási díjjal kitüntetett – kisfalu, építve a már részben feledésbe ment földművelési, állattartási és kézműves hagyományokra, kizárólag saját forrás felhasználásával „Magunk kenyerén” elnevezéssel saját finanszírozású Helyi Gazdaságfejlesztési programot dolgozott ki és indított el 2013. május 1-jén. A Program sikerességének előmozdítása érdekében, a magyar hivatalos fizetőeszköz (forint) helyettesítésére helyi fizetőeszközt (rigac) bocsátott ki.

Magunk Kenyerén Program rövid bemutatása

Magunk Kenyerén Gazdaságfejlesztési Program 2013.

Magunk Kenyerén Gazdaságfejlesztési Program 2016.

SZOLGÁLTATÁSOK ADATBÁZISA

Az Alsómocsoládra költözők mindennapi életének megkönnyítésére, a térségben elérhető szolgáltatások, intézmények, vállalkozások könnyebb elérése érdekében létrehoztunk egy részletes adatbázist. 

Szolgáltatások adatbázisa

A LETELEPEDÉST SEGÍTŐ, ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN SZABÁLYOZOTT TÁMOGATÁSOK

Önkormányzati rendeletben szabályozott támogatások