Menü Bezárás

“Úgy gondolom, hogy vidéken tudnám megélni azt, hogy a munka és az “élet” nem két külön dolog, külön időintervallumban, hanem egyszerre is működhet” – vallja Molnár Zsuzsa, aki főként a nagyvárosi “mókuskeréből” szeretne kiszabadulni, és egy egészségesebb, természetközelibb helyen élni.

Molnár Zsuzsa agrármérnökként végzett, vadgazdálkodási szakirányon. Az egyetemi évek alatt egy környezeti neveléssel foglalkozó vállalkozásnál dolgozott, erdei iskolákat tartott általános iskolás gyerekeknek. Ezt a munkát nagyon testhezállónak érezte, ám szezonális jellege miatt váltani kényszerült. Előbb egy kulturális egyesületnél dolgozott, majd véletlenül rátalált a szoftverfejlesztésre, azóta is ebben dolgozik, egy ideje szabadúszóként.

Egy időben rendszeresen járt a Rex Kutyaotthonba a menhelyi kutyákat sétáltatni, gimnazistaként pedig a Budapesti Természetbarát Sportszövetségben ifjúsági túrák szervezésében és lebonyolításában vett részt.

Az “élni és élni hagyni” elvét vallja. Fontos számára, hogy úgy találja meg a saját szabadságát, hogy azzal másokét ne csorbítsa. Igyekszik a mindennapjait minél kevesebb környezetterheléssel élni. Ezen kívül fontosnak tartja azt is, hogy egy olyan elfogadó és rugalmas közösséghez tartozzon, amelyben a tagok szabadon választhatják meg, hogy épp milyen intenzitással és milyen módon akarnak kapcsolódni egymással.

Alsómocsoládon – a meglévő, szoftverfejlesztői munkája mellett, amelyet otthonról is tud végezni – szívesen bekapcsolódna a turisztikai fejlesztésekbe, vendéglátásba, az erdei iskola munkájába, és egy helyi vállalkozásban is el tudna látni szervezési, ügyintézési, koordinációs feladatokat. “Nagyon szeretek adni másoknak. Az erdei iskolában pedig megélhettem ezt az élményt”- írja. Úgy érzi, “bedarálta” a nagyvárosi mókuskerék, és eltávolodott a természettől, amelyhez azonban szeretne visszatalálni.

Alsómocsoládon főként olyanokat látna szívesen, akikkel rekreációs céllal szabadtéri, szabadidős programokat lehet csinálni, és olyanokat is, akikkel közösen állatokkal foglalkoznának – például haszonállatokat tartanának, vagy – a turizmus keretein belül – állatsimogatót, mini vadasparkot hoznának létre.