Menü Bezárás

Alsómocsolád Önkormányzata, együttműködve az Inspi-Ráció Egyesülettel, azaz Vágvölgyi Gusztáv – Pablóékkal még tavaly ősszel pályázatot hirdettek vidéken letelepedni szándékozóknak, aminek most, január 15-én lejár a határideje. A pályázat keretében egy közösségi vállalkozás fejlesztés folyamatában való részvételre nyerhetnek lehetőséget, akik beküldik a motivációs levelet.

Tehát egyszerre kaphatnak segítséget a valódi közösségük megtalálásában és egyszerre a megélhetésük megteremtésében. A motivációs levél beküldése még nem jelent elköteleződést, csak egy jelzést, hogy érdekelne az Alsómocsoládon való letelepedés és közösségi vállalkozásban való részvétel. A pályázat második szakaszában, miután a jelentkezők részt vettek egy 5 napos műhelymunkában, egészen április 25-ig el lehet dönteni, hogy valóban elindulnak ebben a történetben. Ezért akinek felkeltette az érdeklődést ez a lehetőség, annak még most is érdemes beadni a motivációs levelet!

A pályázat nagyszerűsége, hogy ez nem szűkös anyagi források elosztásáról szól, hanem sokkal inkább arról, hogy vidéken letelepedni vágyók egy időszakban tudjanak megérkezni és így lehetőségük legyen egy vagy több közösségi vállalkozás keretében együttműködni egymással, illetve társakra találni az életmódváltás nagy kalandjához.

A pályázatról tartott pódiumbeszélgetést teljes egészében itt nézhetitek meg:

A részletes pályázati kiírás, ami tartalmazza a motivációs levélre vonatkozó elvárásokat innen tölthető le.

Ebben az infógrafikában pedig gyorsan át lehet tekinteni a Jövő-szövő Program folyamatát: